Den svenska killen vann WSOP

Nu har en svensk kille vid namn Martin Jacobson vunnit hela WSOP 2014. Han kammade hem över 70 miljoner kronor vid finalbordet när han fick triss i tior på den sista handen. Martin och nästan 7000 andra pokerspelare deltog i WSOP 2014 som har pågått i flera månader och tillslut fanns det bara en handfull spelare kvar de sista dagarna. Finalen i WSOP gick mellan den 10 – 11 november i Las Vegas och när allt började gå mot sitt slut satt det tre pokerspelare kvar vid bordet. Jorryt van Hood, Martin Jacobson och Felix Stephensen var de tre killarna som återstod av 7000 andra.

Martin hade två tior innan de sista öppna korten skulle läggas fram och han valde då att satsa allt han hade. Den kvarvarande spelare synade och sedan var det en minuts väntan innan korten kom upp på bordet. Det var nog en väldigt lång minut för Martin och den andra spelaren som var kvar. När de tre första korten läggs ut så ser man att en tio hoppar fram och publiken exploderar. Vid denna tidpunkt hade Martin en minimal chans att förlora, men man vet ju aldrig. Allt kan faktiskt hända. När de sista korten läggs fram på bordet av den kvinnliga dealern så är det över, Martin Jacobson blev världsmästare i poker 2014 under WSOP Main Event i Las Vegas, Nevada.

Martin är 27 år och är född i Stockholm men bor nu i London. Han har spelat professionell poker i ungefär sex år och har tjänat ca: 110 miljoner kronor (om man räknar med WSOP-vinsten).

Comments are closed.