Över 100 miljoner till en vinnare på en turnering i Las Vegas

Poker VM i Las Vegas har en ganska stor och galen turnering som man bjuder in till. Den heter ”The Big One for One Drop” och för att delta i den så måste man köpa in sig med 1 miljon dollar som blir ungefär 7 miljoner svenska kronor. Men med en sådan stor insats så kan man vinna ganska mycket också. Prispotten som delades ut nu 2014 blev så stor som strax över 15 miljoner dollar. Det är mer än 100 miljoner kronor! En hissnande summa pengar som en ensam vinnare fick.

Daniel Coleman från USA, ett pokerproffs på nätet tog hem vinsten i en avgörande duell med Daniel Negreanu från Kanada. Efter segern som gjorde honom över 100 miljoner kronor rikare så sprang han iväg utan att ge en enda intervju. Det kan ha varit en hård omgång och han behövde kanske komma iväg? Men har gjorde en bra prestation med sin vinst.

”The Big One for One Drop” är en pokerturnering som hjälper till att samla in pengar till välgörande ändamål. Den är grundad av Guy Lalibertés, en kanadensisk miljardär som också är grundare av Cirque de Soleil. En del av pengarna från avgiften till turneringen går till organisationen ”One Drop” som kämpar för att bekämpa den globala fattigdomen. Av 1 miljon dollar går 111 111 dollar direkt till organisationen. Under eventet 2014 lyckades man samla in lite mer än 30 miljoner kronor till detta välgörande ändamål.

Comments are closed.