The Music of Chance Filmtips med pokertema

90-talet har producerat mängder med filmer som håller hög standard även idag. Här en filmskatt från detta årtionde som inte många känner till, men som är en mycket sevärd film som handlar om casinospelet poker. Ett bra drama med skickliga skådespelarinsatser.

Filmen handlar om Jim Nash, spelad av Mandy Patinkin som är en brandman. Han har precis skilt sig från sin fru och blivit tilldelat ett stort arv. Han köper en ny bil och beger sig ut på vägarna. Där träffar han på en liftare, Jack Pozzi som spelas av skådespelaren James Spader. Jack visar sig vara en professionell pokerspelare som precis förlorat en heads up på 10 000 dollar, ca: 70 000 kronor. Enligt honom var det på ren otur som han förlorade pengarna mot ett par gamla miljonärer.

Jim som nu har tid och pengar över beslutar sig för att låna ut 70 000 kronor till Jack så att han kan spela mot dessa gubbar igen, och vinna tillbaka alla pengarna. Jack är övertygad om att han kan vinna över dem i ett nytt pokerspel eftersom den tidigare matchen hade påverkats av otur.

Men miljonärerna är inga dunungar precis, Jack och Jim underskattar dem. Än en gång förlorar Jack mot dem och i ett desperat försök att komma tillbaka sätter man Jims bil i potten. Även den förlorar paret och nu står de där, utan någonting att sätta emot.

Nu får Jim och Jack ett erbjudande att betala av skulden genom att arbeta på deras gård, med att bygga upp en stenmur. 50 dagar sedan är paret fria att gå, men det går inte riktigt som planerat.

Det är en mycket spännande film som tar många vändningar. Det är roligt att se en bra pokerfilm med en hållbar historia.

The Music of Chance är från 1993.

Comments are closed.